#NIEUWEGEIN 07 mei 2014 - Op vrijdag 25 april werd een 29-jarige vrouw uit Nieuwegein op de Citadeldrift bedreigd. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuige(n).

De vrouw liep rond 20.20 uur over de Kloosterdrift en was op weg naar de tramhalte Wijkersloot. Toen de vrouw na enkele minuten op de Citadeldrift liep, werd naar haar geroepen door jongens die daar aan het voetballen waren en enkele jongemannen die op een bankje zaten. Ook werd een bal in haar richting getrapt. De vrouw reageerde niet en liep door. Toen een wat oudere jongeman naar haar riep, dat zij naar hem toe moest komen, riep de vrouw terug dat zij dat niet deed, maar door zou lopen naar de tramhalte. Deze jongeman stond op een gegeven moment op ongeveer drie meter afstand van de vrouw. Zij zag dat hij een mes in zijn hand vasthield. De vrouw schrok hevig, waarna zij wegholde richting de tramhalte en zag dat de jongeman haar niet achterna kwam.

De jongeman met het mes heeft een licht getint uiterlijk, is tussen de 18 en 23 jaar oud, heeft een slank postuur, is ongeveer 1.80 en 1.85 m. lang en heeft een opvallende bos kort donker stijl haar. Hij droeg een rode trui met vage grijze stippen, donkerblauwe spijkerbroek(wijd model) en sneakers.

Een ieder die informatie heeft over dit voorval wordt gevraagd contact op te nemen met de politie, bureau Nieuwegein, telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem.