Politieauto Utrecht 01#HAGESTEIN 2 juni 2013 – Hagestein - Op zondag 2 juni kreeg de politie de melding dat een 11-jarige jongen vanuit een tuin in de nabijheid van de Lek was vermist. De meervoudig gehandicapte jongen werd na een grote zoekactie bewusteloos in de omgeving gevonden. Hij werd direct gereanimeerd door hulpverleners en vervoerd naar het ziekenhuis. De jongen is hier overleden.

Zoekactie
De politie kreeg rond 13.10 uur de melding dat de jongen even aan de aandacht van zijn ouders was ontsnapt. Het vermoedden ontstond al snel dat hij nabij het water was. Direct werd een zoekactie gestart waarbij onder andere zowel politehelikopter, meerdere eenheden van de politie, vaartuigen van Rijkswaterstaat en duikteams van de brandweer werden ingezet. De hulpverlening werd ondersteund door personeel van de traumahelikopter.

Reanimatie
Rond 13.50 uur werd het kind in het water bij een stuw bewusteloos aangetroffen. Hij werd gereanimeerd en overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht. In de loop van de middag werd bekend dat de jongen was overleden.