#NIEUWEGEIN 7 augustus 2014 - Een 40-jarige man zonder vast woon- of verblijfadres, een 36-jarige man uit Lopik en een 32-jarige man uit Nieuwegein zijn woensdag 6 augustus aangehouden op verdenking van heling/diefstal van brandstof. De twee betrokken motorvoertuigen, 7 met diesel gevulde jerrycans, een overhevelpomp, telefoon- en navigatie apparatuur werd bij het drietal in beslag genomen.

Agenten zagen rond 21.05 uur een verdachte situatie op het Wenkebachplantsoen. De agenten namen waar dat twee mannen bij een bestelbus stonden te wachten en een andere personenauto kwam aangereden waar een man inzat. Vervolgens werden met vloeistof(diesel)gevulde jerrycans overgeladen vanuit de personenauto in de bestelbus en geld werd overhandigd. In overleg en met toestemming van de hulpofficier van justitie werd overgegaan tot aanhouding van het drietal. De politie vermoedt dat de in beslag genomen diesel uit geparkeerde motorvoertuigen(vrachtauto’s) is gestolen. Het drietal zit vast voor onderzoek en verhoor.

Als u slachtoffer bent geworden van diefstal van brandstof(dieselolie) wordt u gevraagd daarvan aangifte te doen. Daarnaast wil de politie graag weten of u de mannen en hun motorvoertuigen in combinatie met jerrycans in de buurt van bedrijfswagens/vrachtauto’s heeft gezien. Uw informatie kunt u doorgeven aan de politie Nieuwegein, via het telefoonnummer 0900-8844.